A szakértő szerint minden a banán kiválasztásánál kezdődik. Molly Siegler, a Whole Foods Market munkatársa azt javasolja, hogy vásárlásnál törekedjünk arra, hogy vegyes érettségi szinten lévő banánokat válasszunk. A tökéletesen érett már azonnal fogyasztható, míg a zöldebb tovább eláll, így ráérünk néhány nap múlva megenni – olvasható a Mindmegette cikkében.
Ha tárolásra kerül a sor, akkor arra kell figyelnünk, hogy tartsuk távol a többi gyümölcstől, kiváltképp az almától, hiszen az felgyorsítja a banán érési folyamatát a belőle felszabaduló etiléngáz miatt.
Jó megoldás még a banán érésének lassítására, ha hűtőbe tesszük. Hidegebb körülmények között ugyanis az érésének kémiai folyamata lelassul, fagyasztása során pedig teljesen megáll. Utóbbi esetben hónapok után is kiváló smoothie készíthető a belőle.
Ha a körültekintő tárolás ellenére is bebarnul a banán, akkor se dobd ki, hiszen ez mindössze annyit jelent, hogy keményítőtartalma cukorrá alakult. Egyéb banános receptekhez, mint például fagylalthoz, banánkenyérhez és más egyéb desszertekhez kiváló ebben az állapotában.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)