Hogyan tisztíthatjuk meg a tűzhelyet?

Két teljesen hétköznapi alapanyag, melyek minden háztartásban fellelhetők, és csillogóvá varázsolhatják a tűzhelyet!

null

Valószínűleg a te tűzhelyeden is van néhány makacs folt, amit a napi főzések utáni kisebb takarítással nem tudsz eltüntetni. A házi praktikák sora végtelen: íme kettő, amivel biztosan sikerül rendbe tenni a a tűzhelyedet – olvasható a Mindmegette cikkében.

A legjobb, ha minden főzés után megtisztítod a tűzhelyet. Csábító lehet a gondolat, hogy azonnal hozzákezdj a munkához, ahogy elkészült az étel, de fontos megvárni, amíg a tűzhely teljesen kihűl. Egyrészt megégheted magad, másrészt egyes főzőlapok – különösen az üveg felületűek – károsodhatnak a tisztítószerektől.

Ami mindig kéznél van

Kezd egy olyan konyhai alapanyaggal, amely minden háztartásban megtalálható: a citrommal. Egyenlő arányban keverj össze citromlevet ecettel, és máris kész a természetes zsíroldó szer. Permetezd az oldatot a tűzhelyre, hagyd állni kb. 15 percig. Előfordulhat, hogy az égők körüli erős szennyeződések eltávolítására a citromos-ecetes keverék nem lesz elég. Szórj az égett foltokra szódabikarbónát, és finoman súrold át szivaccsal vagy puha kefével. A citromot félbevágva közvetlenül is dörzsölheted az üveg- vagy fém főzőlapokat, hogy extra fényt kapjon a felület.

Az olaj is tökéletes

Ha kifogytál a citromból, próbáld ki az olajat. Furán hangzik, és úgy tűnhet, hogy csak tovább növeled a káoszt, de egy kis mennyiségű növényi olaj – főleg az olívaolaj – fellazítja a zsírfoltokat. Ezután már elég lesz enyhe tisztítószeres vagy ecetes ronggyal áttörölni a tűzhelyet.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.