Így lesz ragyogóan tiszta a kerámia főzőlap

Fényes, szinte világít – jó érzés rápillantani. Hogy ez sokáig így is maradjon, rendszeresen tisztítani kell.

null

A koszos főzőlap nemcsak a konyha összképén ront, hanem le is rövidítheti annak élettartamát – olvasható a Mindmegette cikkében. Mivel sima a felülete, a tisztítása tulajdonképpen sokkal egyszerűbb, mint a régi típusú villanytűzhelyé, de nem árt néhány apróságot szem előtt tartani, ha azt szeretnénk, hogy sokáig szép és működőképes legyen.

Mindennapi ápolás

0. Soha ne használjunk súrolóport!

1. Hagyjuk kihűlni a főzőlapot!
A kerámialap főzőzónái főzés után még sokáig forrók maradnak. Mindenképpen ellenőrizzük tisztítás előtt, hogy kellőképpen kihűlt-e a főzőlap!

2. Távolítsd el a szennyeződéseket!
Vizes vagy ecetes ronggyal, szivaccsal esetleg mikroszálas kendővel töröljük le az étel- és zsírfoltokat. A citrom kifacsart leve is képes eltávolítani a rászáradt szennyeződéseket, csak hagyjuk a felületen néhány percig hatni. Használhatunk kerámiafelületre alkalmas, zsíroldó tisztítószert is. Ez védőréteget képez a főzőlapon, ami megakadályozza a szennyeződések megtapadását, így a későbbi tisztítás még könnyebbé válik.

3. Ha kell, kaparjunk!
Ha a főzőlapra ráégett az étel, mindenképp használj kerámialap tisztító spray-t vagy pasztát és speciális kaparót. Utóbbit a főzőlap csomagolása tartalmazza, de természetesen külön is beszerezhető.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.