Mákos-citromkrémes keksztekercs

Ez a sütést nem igénylő édesség nem csak gyors, de megfizethető és szép is.

null

Elkészítés:

 

  1. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom héját, a levét és a kekszmorzsát. Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük dermedni.
  2. A kekszet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a mákot, a porcukrot, a vajat és annyi tejet adagolunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
  3. A masszát kétfelé osztjuk és két folpack vagy sütőpapír közt, kb 20x25 cm - es nagyságúra nyújtjuk.
  4. Megkenjük a krém felével és feltekerjük. Így teszünk a másik adaggal is, majd a tekercseket folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük dermedni. 

 

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.