Elkészítés:
1. A mézes-mustáros csirke elkészítéséhez a mustárt összekeverjük az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, néhány ág friss kakukkfű lecsipkedett leveleivel, 3 ek olívaolajjal és a mézzel.
2. A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig pihentetjük benne.
3. A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit, kiolvasztott, lecsöpögtett, ha konzerv, szintén lecsöpögtetett) nagyobb tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.
4. Végül 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Mézes-mustáros csirke sütőtökkel és zöldbabbal (Fotó: Mindmegette)