Szirnyiki, az orosz palacsinta

Tej nélkül készül a palacsinta orosz változata.

null

Elkészítés:

  1. A totut, az édesítőt, a vaníliát, a citrom levét és héját, valamint a 4 tojás sárgáját késes betétű robotgépbe mérjük és egyneműsítjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük és hozzáforgatjuk a totus-tojásos keverékhez.
  3. A tojásfehérjéket a csipet sóval habbá verjük, majd ezt is hozzáforgatjuk a totus-lisztes keverékhez.
  4. Felmelegítünk egy serpenyőt és kevés olajat hevítünk benne, majd kis halmokat teszünk a serpenyőbe és ellapítjuk őket.
  5. 1-2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd megfordítjuk és 1-2 perc alatt megsütjük a másik oldalát is.
  6. Friss gyümölccsel, lekvárral vagy önmagában is fogyaszthatjuk.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Szirnyiki (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.