időjárás 22°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Gombapaprikás kölessel

Forrás: Mindmegette
2023.05.23. 06:34
borítókép

A petrezselymes köles nagyon feldobja ezt a házias receptet.

ELKÉSZÍTÉS

  1. A gombapaprikás elkészítéséhez a gombát megtisztítjuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A hagymát apróra vágjuk.
  2. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát majd, ha már üveges, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a gombát és a babérlevelet. Megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük majoránnával, majd egy kevés (kb. 60-70 ml) vizet öntünk alá, és megpároljuk a gombát. Ha puha a gomba, hozzákeverjük a joghurtot, beforraljuk, és tálalásig félretesszük.
  3. Átmossuk a kölest, majd egy evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk. Fedő alatt alacsony lángon addig pároljuk, amíg a köles a teljes vízmennyiséget felszívja, és a szemek megpuhulnak. A petrezselymes kölest a gombapaprikással tálaljuk. 

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Gombapaprikás kölessel (Fotó: Mindmegete.hu)