ELKÉSZÍTÉS
- A tálalás előtti napon a húst és a gerslit külön edényben áztassuk be hideg vízbe. Másnap mossuk meg a húst, kockázzuk fel. A gerslit szűrőbe téve öblítsük át.
- A kétféle hagymát és a répát hámozzuk meg, a hagymákat vágjuk finomra, a répát aprítsuk fel a megtisztított zellerszárakkal együtt. Forrósítsuk fel az olajat, és fonnyasszuk meg rajta a hagymákat. Forgassuk hozzá a húst, a gerslit és a paradicsompürét. Pirítsuk pár percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, adjuk hozzá a babérlevelet. Forraljuk fel, majd kis lángon, lefedve főzzük a húst és gerslit majdnem puhára.
- Adjuk hozzá a répát meg a zellert. Ízesítsük sóval, borssal és egy nagy csipet majoránnával, majd főzzük a levest addig, míg az összes alapanyag megpuhul. Petrezselyemmel díszíthetjük.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Zöldségleves árpagyönggyel (Fotó: Mindmegete.hu)