Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Anglia

Óriási! Közel 10 kilós gombát talált egy magyar asszony

Hazánkban is kedvelt hobbi a gombászás, ám nem veszélytelen. Ha viszont valaki tudja, hogy mit keres és melyek az ehető gombák, akkor könnyen összegyűjtheti az ebédrevaló mennyiséget. Nem árt azonban mindig minden kosár gombát szakemberrel átvizsgáltatni!

null

Nem sokat kellett azonban gondolkodni azon, hogy ehető-e az a hatalmas gomba, amit egy veszprém vármegyei asszony talált a napokban. Horváth Bernadett gombászás közben akadt a 9,1 kilós pöfetegre, melyet szinte alig bírt a kezében tartani, ám egy fotó erejéig felemelte a gigantikus gombát.

Majdnem tíz kilót nyom ez az óriáspöfeteg Fotó: Ripost

Az óriáspöfeteg egyike a legnagyobb méretű vadon termő gombáknak, melyek akár emberfej nagyságúra, vagy még nagyobbra is megnőhetnek. A pöfeteg nem hasonlít a klasszikus gombák formájához, ugyanis a termőtest nem különül el a kalapra, szárra és a tönkre, hanem az egész gömb alakú – olvasható a Ripost cikkében.

A pöfeteg akkor jó, ha a belseje még fehér. A legtöbbször szeletelve és rántva készítik, ugyanis így szinte halszerű az íze, de meg is lehet tölteni. Horváth Bernadett családja és ismerősei is rántva fogyasztották el a majd' tízkilós gombát.

Borítókép: az óriás pöfeteg és megtalálója (Fotó: Ripost)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.