A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, felhasználásig félretesszük. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt, a szódabikarbónát, a tojást, a vizet, az olajat és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük.
Sűrűbb palacsintatészta-állagot kell elérnünk – ha kevés a folyadék, pótoljuk, ha híg, akkor lisztet adjunk hozzá.
Egy wokban olajat forrósítunk. A hőmérséklet akkor jó, ha a tésztaalapból pár cseppet az olajba cseppentünk, és a cseppek felhabzanak, sülni kezdenek.
A csirkecsíkokat jó alaposan beleforgatjuk a tésztamasszába, és a bundázott csíkokat egyesével, gyors mozdulattal az olajba helyezzük – írta a mindmegette.hu.
Kb. 2 perc után csökkentünk egy kicsit a sütési hőmérsékleten, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a falatokat. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és papírra helyezzük. Egy serpenyőben 1 ek olajat kezdünk melegíteni, erre kanalazzuk a paradicsompürét.
Ha kicsit lepirult, hozzáadjuk a ketchupot, az ecetet, a mézet és a sót. Hozzáöntünk 1 dl vizet, és elkezdjük forralni. Ha a víz elforrt és a szósz buborékos, ragacsos állagú, beleszórjuk a szezámmagot, végül a csirkefalatokat. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a máz a csirkét. Melegen, jázminrizzsel tálaljuk.
Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)