Így készítheti el otthon a kínai konyha egyik legnépszerűbb fogását

A kínai szezámmagos csirkével eredeti ázsiai ízeket csempészhetünk a családi asztalra.

null

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, felhasználásig félretesszük. Egy keverőtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a keményítőt, a szódabikarbónát, a tojást, a vizet, az olajat és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük.

Sűrűbb palacsintatészta-állagot kell elérnünk – ha kevés a folyadék, pótoljuk, ha híg, akkor lisztet adjunk hozzá. 

Egy wokban olajat forrósítunk. A hőmérséklet akkor jó, ha a tésztaalapból pár cseppet az olajba cseppentünk, és a cseppek felhabzanak, sülni kezdenek. 

A csirkecsíkokat jó alaposan beleforgatjuk a tésztamasszába, és a bundázott csíkokat egyesével, gyors mozdulattal az olajba helyezzük – írta a mindmegette.hu. 

Kb. 2 perc után csökkentünk egy kicsit a sütési hőmérsékleten, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük a falatokat. Szűrőkanállal kivesszük, lecsepegtetjük, és papírra helyezzük. Egy serpenyőben 1 ek olajat kezdünk melegíteni, erre kanalazzuk a paradicsompürét. 

Ha kicsit lepirult, hozzáadjuk a ketchupot, az ecetet, a mézet és a sót. Hozzáöntünk 1 dl vizet, és elkezdjük forralni. Ha a víz elforrt és a szósz buborékos, ragacsos állagú, beleszórjuk a szezámmagot, végül a csirkefalatokat. Jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja a máz a csirkét. Melegen, jázminrizzsel tálaljuk.

Borítókép: illusztráció (Forrás: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.