ELKÉSZÍTÉS
- A zöldbabfőzelék elkészítéséhez a felkockázott hagymát az olajon közepes lángon dinsztelni kezdjük, megsózzuk, megborsozzuk, és ha már üveges, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a pirospaprikát.
- Elkeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot, amit összeforgatunk a hagymás alappal, fűszerezzük babérlevéllel, beletesszük a zellert, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Ezután alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük, majd a főzelékhez facsarjuk a citrom levét.
- Közben egy tálkába kanalazzuk a tejfölt a liszttel, és csomómentesen elkeverjük. Ehhez a habarásalaphoz pár kanál főzőlevet kanalazunk, elkeverjük jó alaposan simára, és ezzel a keverékkel besűrítjük a főzeléket, pár percig főzzük, majd aprított petrezselymet adunk hozzá.
- Amíg a zöldbab fő, elkészítjük a fasírtot. Egy keverőtálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a vízbe vagy tejbe beáztatott és kinyomkodott zsemlét, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük áttört fokhagymával és pirospaprikával. Beleöntjük az egész tojást, és kézzel vagy villával jó alaposan összedolgozzuk.
- Egy nagyobb méretű tányérba öntjük a zsemlemorzsát, és a kész fasírtmasszából kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk, és a morzsába forgatjuk.
- Egy serpenyőben közepesnél erősebb lángon olajat hevítünk, ha felforrósodott, belehelyezzük a fasírtokat úgy, hogy kicsit kilapogatjuk őket, és oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
- Az elkészült zöldbabfőzeléket a fasírttal tálaljuk.
Az eredeti cikket és az elkészítés videóját IDE KATTINTVA találják.
Borítókép forrása: mindmegette.hu