Menzaklasszikus jóízűen

Zöldbabfőzelék fasírttal.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A zöldbabfőzelék elkészítéséhez a felkockázott hagymát az olajon közepes lángon dinsztelni kezdjük, megsózzuk, megborsozzuk, és ha már üveges, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a pirospaprikát.
  2. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot, amit összeforgatunk a hagymás alappal, fűszerezzük babérlevéllel, beletesszük a zellert, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  3. Ezután alacsony hőmérsékleten 30 percig főzzük, majd a főzelékhez facsarjuk a citrom levét.
  4. Közben egy tálkába kanalazzuk a tejfölt a liszttel, és csomómentesen elkeverjük. Ehhez a habarásalaphoz pár kanál főzőlevet kanalazunk, elkeverjük jó alaposan simára, és ezzel a keverékkel besűrítjük a főzeléket, pár percig főzzük, majd aprított petrezselymet adunk hozzá.
  5. Amíg a zöldbab fő, elkészítjük a fasírtot. Egy keverőtálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a vízbe vagy tejbe beáztatott és kinyomkodott zsemlét, megsózzuk, megborsozzuk, fűszerezzük áttört fokhagymával és pirospaprikával. Beleöntjük az egész tojást, és kézzel vagy villával jó alaposan összedolgozzuk.
  6. Egy nagyobb méretű tányérba öntjük a zsemlemorzsát, és a kész fasírtmasszából kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk, és a morzsába forgatjuk.
  7. Egy serpenyőben közepesnél erősebb lángon olajat hevítünk, ha felforrósodott, belehelyezzük a fasírtokat úgy, hogy kicsit kilapogatjuk őket, és oldalanként 3-4 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  8. Az elkészült zöldbabfőzeléket a fasírttal tálaljuk.

Az eredeti cikket és az elkészítés videóját IDE KATTINTVA  találják.

Borítókép forrása: mindmegette.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.