Mindeközben az étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, és a vajas tésztához adjuk, majd összeforgatjuk vele. A fehérjehabból pár kanállal hozzáadunk, és óvatosan összeforgatjuk.
Ezután az egészet hozzáadjuk a tojáshabhoz, és összeforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük – javasolta a Mindmegette.hu. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha kész, a tetejét kicsit meghintjük liszttel, és fadeszkán, a tetejére fordítva kihűtjük.
Ha kihűlt, kettévágjuk, a lekvárt egy kicsit megmelegítjük, a torta mindkét lapját megkenjük vele, majd a tetejét is átkenjük. Végül ismét csokit olvasztunk, és bevonjuk vele a tortát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg a csoki rádermed.
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 7.5 dkg porcukor
- 6 db tojás
- 1 dkg vaníliás cukor
- 7 dkg kristálycukor
- 15 dkg étcsokoládé
- 15 dkg liszt
- 0.5 dkg sütőpor
- 30 dkg baracklekvár
- A bevonathoz:
- 20dkgétcsokoládé
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)