A Sacher-torta klasszikus receptje

A Sacher-torta elkészítéséhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a vajhoz adjuk, és tovább keverjük. A fehérjéből, a vaníliás cukorból és a kristálycukorból kemény habot verünk.

null

Mindeközben az étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, és a vajas tésztához adjuk, majd összeforgatjuk vele. A fehérjehabból pár kanállal hozzáadunk, és óvatosan összeforgatjuk. 

Ezután az egészet hozzáadjuk a tojáshabhoz, és összeforgatjuk, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. 

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a tésztához adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük – javasolta a Mindmegette.hu. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. 

Ha kész, a tetejét kicsit meghintjük liszttel, és fadeszkán, a tetejére fordítva kihűtjük. 

Ha kihűlt, kettévágjuk, a lekvárt egy kicsit megmelegítjük, a torta mindkét lapját megkenjük vele, majd a tetejét is átkenjük. Végül ismét csokit olvasztunk, és bevonjuk vele a tortát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg a csoki rádermed.

Hozzávalók

 


 Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.