Csokis profiterol

Az első lépés: a sütőt előmelegítjük 210 °C-ra.

null

A tésztához az olajat, a vizet, a sót és a cukrot feltesszük egy edénybe forralni. Ha felforrt, hozzákeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától a massza. Ezután egy keverőtálba tesszük, és egy elektromos habverő segítségével a tojásokat egyenként, magas fordulaton hozzákeverjük. 

A masszát nyomózsákba tesszük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 4-4 cm távolságra diónyi méretű halmokatnyomunk rá a zsákból. Mielőtt betennénk a sütőbe, a kezünkkel vizet fröcskölünk bele, hogy párás legyen a sütő belseje. 

A tésztát negyed óráig sütjük, az első 5 percben légkeveréssel. A kész tészta alját még melegen kiszúrjuk egy vékony fakanál nyelével. Míg sül a tészta, megfőzzük a krémet – javasolta a Mindmegette.hu. 

A tojássárgákat egy edényben kikeverjük a cukorral és a vanília magjaival. Hozzáadjuk a keményítőt és a sót, majd 1 dl tejet. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a többi tejet is. A tűzre tesszük, és közepes lángon főzni kezdjük. 3-4 perc után elkezd sűrűsödni. 

Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kisült fánkokat. 

A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt. 4A megtöltött fánkokat egy tálon toronyba halmozzuk, és leöntjük csokival az egészet.

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

 

A töltelékhez:

 

Az öntethez:

 

Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.