A tésztához az olajat, a vizet, a sót és a cukrot feltesszük egy edénybe forralni. Ha felforrt, hozzákeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától a massza. Ezután egy keverőtálba tesszük, és egy elektromos habverő segítségével a tojásokat egyenként, magas fordulaton hozzákeverjük.
A masszát nyomózsákba tesszük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd 4-4 cm távolságra diónyi méretű halmokatnyomunk rá a zsákból. Mielőtt betennénk a sütőbe, a kezünkkel vizet fröcskölünk bele, hogy párás legyen a sütő belseje.
A tésztát negyed óráig sütjük, az első 5 percben légkeveréssel. A kész tészta alját még melegen kiszúrjuk egy vékony fakanál nyelével. Míg sül a tészta, megfőzzük a krémet – javasolta a Mindmegette.hu.
A tojássárgákat egy edényben kikeverjük a cukorral és a vanília magjaival. Hozzáadjuk a keményítőt és a sót, majd 1 dl tejet. Csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a többi tejet is. A tűzre tesszük, és közepes lángon főzni kezdjük. 3-4 perc után elkezd sűrűsödni.
Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. A kihűlt krémet habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a kisült fánkokat.
A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt. 4A megtöltött fánkokat egy tálon toronyba halmozzuk, és leöntjük csokival az egészet.
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
A töltelékhez:
- 5 dl tej
- 5 db tojássárgája
- 15 dkg cukor
- 1 db vaníliarúd
- 4 ek keményítő
- 1 csip só
Az öntethez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 4 ek tejszín
Borítókép: illusztráció (Forrás: Mindmegette.hu)