Hozzávalók
- 20dkgsárgarépa
- 15dkgkaralábé
- 20dkgzöldborsó
- só
- 2ekliszt
- 0.5dltejszín
- 1dltej
- friss petrezselyem
- 3dkgvaj
- őrölt fehér bors
Elkészítés
- A finomfőzelék elkészítéséhez a megtisztított, felkockázott répát, karalábét és a borsót egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk – ízlés szerint 1 teáskanál cukrot is adhatunk hozzá –, és puhára főzzük.
- Ha minden zöldség megpuhult, behabarjuk. Ehhez egy kis tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel és a tejjel, majd a zöldségek főzővizéből is adunk hozzá. Beleöntjük a lábasunkba, és besűrítjük vele a főzeléket.
- Megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a vajat is, hogy még krémesebb legyen. Ilyenkor borsozzuk, és sózhatjuk még szükséges esetén. Tetszőleges feltéttel kínáljuk.