Finomfőzelék egyszerűen

null

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomfőzelék elkészítéséhez a megtisztított, felkockázott répát, karalábét és a borsót egy lábasba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Megsózzuk – ízlés szerint 1 teáskanál cukrot is adhatunk hozzá –, és puhára főzzük.
  2. Ha minden zöldség megpuhult, behabarjuk. Ehhez egy kis tálkában kikeverjük a lisztet a tejszínnel és a tejjel, majd a zöldségek főzővizéből is adunk hozzá. Beleöntjük a lábasunkba, és besűrítjük vele a főzeléket.
  3. Megszórjuk egy kevés aprított petrezselyemmel, majd hozzáadjuk a vajat is, hogy még krémesebb legyen. Ilyenkor borsozzuk, és sózhatjuk még szükséges esetén. Tetszőleges feltéttel kínáljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.