Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 18., vasárnap, Ilona napja

Címke: adózás

166 cikk 1/17 oldal

Történelmi csúcson a cégek derűlátása

A pozitív várakozások annak köszönhetők, hogy a cégek a közterhek és a vállalati hitelkamatok következő egyéves alakulását is kedvezően látják.

Hogyan kell adózni a diákmunka után?

A diákmunkával szerzett jövedelem – néhány foglalkoztatási formát kivéve – is adóköteles. A személyi jövedelemadó mértéke 15 százalék, amit a munkaadó adóelőlegként von le a diák bruttó jövedelméből.

NAV: Adózási szempontból felnőttek a nyári munkát vállaló diákok

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A kisvállalkozások a legnagyobb adózók

A hazai kisvállalkozások árbevételük meghatározó részét továbbra is közterhekre fordítják — derül ki a CIB Bank adataiból.

Nyár közepéig tart a román adóhivatal türelme

Július 31-éig meghosszabbítják a romániai magánszemélyek egységes adóbevallásának benyújtási határidejét. A döntést az idén bevezetett elektronikus ügyintézés nehézkessége indokolja.

Március 18-áig lehet kérni sms-ben az szja-bevallási tervezet postázását

Az ügyfélkapuval nem rendelkező adózók március 18-áig többek között sms-ben, levélben vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján kitölthető űrlapon kérhetik az adóhivataltól, hogy a személyijövedelemadó-bevallási tervezetüket nyomtatott formában küldje el nekik – közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.
166 cikk 1/17 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.