Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja

Címke: adózás

17 cikk 1/2 oldal

Történelmi csúcson a cégek derűlátása

A pozitív várakozások annak köszönhetők, hogy a cégek a közterhek és a vállalati hitelkamatok következő egyéves alakulását is kedvezően látják.

Hogyan kell adózni a diákmunka után?

A diákmunkával szerzett jövedelem – néhány foglalkoztatási formát kivéve – is adóköteles. A személyi jövedelemadó mértéke 15 százalék, amit a munkaadó adóelőlegként von le a diák bruttó jövedelméből.

NAV: Adózási szempontból felnőttek a nyári munkát vállaló diákok

A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A kisvállalkozások a legnagyobb adózók

A hazai kisvállalkozások árbevételük meghatározó részét továbbra is közterhekre fordítják — derül ki a CIB Bank adataiból.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …