Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Címke: államadósság

183 cikk 1/19 oldal

Már nem sérülékeny az ország

Belföldi megtakarítók, ezen belül a lakosság egyre hangsúlyosabban finanszírozza az államadósságot, amivel a magyar gazdaság kitettsége is mérséklődik.

Túlteljesít az új állampapír

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása szerint egyetlen hónap alatt ezermilliárdot meghaladó szintre nőtt a teljes állomány.

Egyszerűbbé válhat az állampapírok vásárlása

Az első rohamban kudarcot vallottunk, de mostanra sikerült számlát nyitni, és tudtunk vásárolni is a Magyar Államkincstártól a legújabb, tömegeket megmozgató lakossági állampapírból, ez azonban nem volt könnyű.

Aggasztó az olasz adósság

Miközben Olaszországgal szemben indokoltnak találták egy esetleges eljárás indítását, a spanyoloknál épp a tíz évvel ezelőtt indított utolsó fegyelmezés lezárásáról döntöttek.

Elstartolt a szuperkötvény

Már jegyezhető a Magyar Állampapír Plusz, amelytől a kormány a lakosságnál lévő készpénzállomány csökkenését, valamint az államadósság devizakitettségének további mérséklődését várja.

Tovább csökkent a magyar államadósság

A negyedévi csökkenés a hazai össztermék emelkedéséből eredt, miután az adósságot a nettó hitelfelvétel 320 milliárd forinttal, az árfolyamváltozás pedig húszmilliárd forinttal növelte.
183 cikk 1/19 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.