Keresés
Magyar Nemzet
2019. július 17., szerda, Endre, Elek napja

Címke: államadósság

178 cikk 1/18 oldal

Túlteljesít az új állampapír

Varga Mihály pénzügyminiszter elmondása szerint egyetlen hónap alatt ezermilliárdot meghaladó szintre nőtt a teljes állomány.

Egyszerűbbé válhat az állampapírok vásárlása

Az első rohamban kudarcot vallottunk, de mostanra sikerült számlát nyitni, és tudtunk vásárolni is a Magyar Államkincstártól a legújabb, tömegeket megmozgató lakossági állampapírból, ez azonban nem volt könnyű.

Aggasztó az olasz adósság

Miközben Olaszországgal szemben indokoltnak találták egy esetleges eljárás indítását, a spanyoloknál épp a tíz évvel ezelőtt indított utolsó fegyelmezés lezárásáról döntöttek.

Elstartolt a szuperkötvény

Már jegyezhető a Magyar Állampapír Plusz, amelytől a kormány a lakosságnál lévő készpénzállomány csökkenését, valamint az államadósság devizakitettségének további mérséklődését várja.

Tovább csökkent a magyar államadósság

A negyedévi csökkenés a hazai össztermék emelkedéséből eredt, miután az adósságot a nettó hitelfelvétel 320 milliárd forinttal, az árfolyamváltozás pedig húszmilliárd forinttal növelte.

Sínen van az idei költségvetés

Az előzetes várakozásoknak megfelelően alakulnak a költségvetési folyamatok: áprilisban 102,9 milliárdos többlet keletkezett, ezzel a négyhavi hiány 39 milliárd forint volt.

Marad a négy százalék feletti bővülés

Varga Mihály szerint még vannak növekedési tartalékok a gazdaságban, így a versenyképesség fokozása mellett a munkaerőpiacot is tovább vinné a teljes foglalkoztatottság irányába a kormányzat.

ÁSZ: Fenntartható az államadósság-csökkentés

Többségben vannak azon tényezők, amelyek pozitívan befolyásolják az államadósság-mutató fenntartható csökkentését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elemzése szerint.

Válságállóbb lett Magyarország

A kedvező hozamot biztosító és könnyen elérhető új lakossági állampapír júniusi elindításával a háztartásoknál lévő állomány öt év alatt megduplázódhat.
178 cikk 1/18 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.