Keresés
Magyar Nemzet
2021. március 2., kedd, Lujza napja
HÍR TV – SAJTÓKLUBAz életükkel játszanak az oltásellenesek.

Címke: Benedek Elek

8 cikk 1/1 oldal

Udvarhelytől Fiuméig

„Marosvécsen, a kastély kőasztalánál pedig ott ül a fél magyar irodalom.”

Elek apó

Benedek Elek a legnagyobb magyar meseíró volt, Erdély szimbóluma, a legismertebb székely, minden magyar gyermek Elek apója, lapszerkesztő és irodalomszervező.

Benedek Elek és a népmesehagyomány előtt tisztelgett a magyar stand a Bolognai Könyvvásáron

Idén 56. alkalommal, április 1. és 4. rendezték meg a gyerekkönyvek legnagyobb nemzetközi seregszemléjét, a Bolognai Könyvvásárt, amelyen Magyarország önálló standdal képviseltette magát és kiállítással, valamint kiadványokkal tisztelgett a 160 éve született Benedek Elek és a magyar népmesehagyomány előtt – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Papíron mesét?

A közösségi média megjelenése óta folyamatos szükségletté vált életünk eseményeinek megosztása, azonban a digitalizáció hátránya a hosszabb írott szövegek olvasásának drasztikus csökkenése lett.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …