Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 14., csütörtök, Aliz napja

Címke: bor

31 cikk 1/4 oldal

A lélek útja

Ma hetvenöt esztendeje ölték meg azt a költőt, akinek emlékére Tóth Péter Lóránt nemrég 24 nap alatt végigzarándokolta Borból Abdáig tartó 800 kilométeres halálutat. Radnóti Miklós halálmenetét.

Márton-napi utazás az asztal körül

A késő őszi időjárásban november legnépszerűbb turisztikai ünnepe a fehér asztal mellett elöltött Márton-napi libanapok, amikor tradicionális libás ételeket fogyaszthatnak az ínyencek.

Étel- és italeldorádó lesz a Balatonnál

Az üdülőhelyi önkormányzatok, a turisztikai egyesületek, a vendéglők, éttermek, pincészetek összefogásából született kulináris eseményekhez az időjárás is kegyesnek tűnik.

Borszűrő Szent Mihály ünnepe lesz Ópusztaszeren szombaton

Mézédes magyar szőlő, frissen préselt must, múltidéző programok és hagyományos mesterségek bemutatói várják azokat, akik szombaton ellátogatnak Borszűrő Szent Mihály ünnepére az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

Az aszúsodás drámája

Almási Tamás új dokumentumfilmje, a Folyékony arany a tokaji aszúról készült. Vajon sikerülhet visszaszerezni nemzeti szimbólumunk régi dicsőségét?

Tűzoltás után intézkedéseket várnak a szőlőtermelők

A gazdálkodók a korábbinál tervezetthez képest végül kisebb területen semmisítették meg a szőlőfürtöket, az államkincstárhoz július közepéig mintegy 3500 hektárra nyújtottak be támogatási kérelmet.

Országos vadpörkölt- és borfesztivált rendeznek Zalaegerszegen

A térség vadászati, gasztronómia hagyományait, az erdők, mezők kincseit, a tájegység természeti szépségét mutatják be Zalaegerszegen a szeptember 6. és 8. közötti Országos Vadpörkölt- és Borfesztiválon – Zalai teríték elnevezésű rendezvényen.
31 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …