Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 6., hétfő, Vilmos, Bíborka napja
HÍR TV - Civil kör:Balliberális össztűz

Címke: budai vár

16 cikk 1/2 oldal

Választ kapott az UNESCO

Magyarország határidőre, és az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését.

Álmos és Előd vezér

A Halászbástya két elveszettnek hitt szobrát találták meg a budai Várban, az egykori Külügyminisztérium pincéjének feltárásakor a Nemzeti Hauszmann-programban végzett munkálatok során.

A budai Vár sem válhat csatatérré

Az I. kerület vezetése nem hívta meg a Várkapitányságot arra a rendezvényre, amelynek témája a Dísz tér megújulása volt. Milyen párbeszéd folytatható egy területről annak tulajdonosa, vagy illetékes képviselői nélkül?

Helyrehozzák hét évtized rombolását a budai Várban

A kormány kinyilvánított célja, hogy a minisztériumok elsősorban állami tulajdonú ingatlanokban, a Parlamenthez és a Várhoz közel működjenek. Ennek nyomán költözött a miniszterelnök és hivatala a Sándor-palota mellé.

Mészkő és titáncink

Gőzerővel folynak a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium egykori székházának helyreállítási munkálatai. A Mátyás-templom mellett található épületben eddig – egyebek mellett – 12 ezer négyzetméteren már megerősítették a födémet.

Régi fényében tündökölhet a budai Vár

Jövő évtől kezdve folyamatosan adják át a budai Vár kommunista érában lerombolt, de a Nemzeti Hauszmann program keretében újjáéledő épületeit.

Könyvünnep és borfesztivál a hétvégén a budai Várban

Borfesztivált és könyvünnepet is rendeznek a hétvégén a budai Várban: a csütörtökön kezdődő Budapest Borfesztiválon mintegy 160 pincészet, a pénteken kezdődő Budavári Könyvünnepen 28 könyvkiadó mutatkozik be.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …