Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 22., kedd, Előd napja

Címke: egyesült államok

278 cikk 1/28 oldal

Nem változtatott a kínai jegybank a referencia kamatlábakon

A piacok meglepetésére nem változtatott a referencia kamatlábakon a kínai jegybank hétfőn, jelezve, hogy Peking igyekszik elkerülni a monetáris politika túlzott lazítását, mert attól tart, még tovább növelné az eladósodottság amúgy is magas szintjét.

Megkezdődött a transzatlanti vámháború

A tarifaemelés válaszlépés arra, hogy az EU már nemcsak az Egyesült Államok, hanem a WTO szerint is törvénytelen állami támogatásban részesítette az Airbus repülőgépgyártó konzorciumot.

Wass Albertet kóstolgatja

Aztán tudja-e főpolgármester uram, hogy gróf Wass Albert erdélyi magyar író a második világháború során 12 ezer zsidó ember életét mentette meg a deportálásoktól?

Szent ügy a legsebezhetőbbek védelme

A kiskorúak ellen elkövetett visszaélések száma világszerte rendkívül magas, de a megfelelő, határozott intézkedéseknek komoly megelőző hatásuk lehet — állítja a Kisko­rúak Védelmének Pápai Bizottsága titkára.

Stagnáltak a fogyasztói árak az Egyesült Államokban szeptemberben

Nem változtak a fogyasztói árak szeptemberben az előző hónaphoz képest az Egyesült Államokban, a maginfláció pedig a vártnál alacsonyabb lett, ami támogatja azokat a várakozásokat, hogy a jegybank szerepét betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottsága októberi ülésén az idén immár harmadik alkalommal csökkenti a kamatot a gazdasági növekedést fenyegető kereskedelmi kockázatok közepette.
278 cikk 1/28 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …