Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 20., péntek, Friderika napja

Címke: Egyesült Arab Emírségek

68 cikk 1/7 oldal

Harcosok szandálban

A pár tízezer ellenálló már tucatnyi ballisztikus rakétát képes kilőni szaúdi célpontokra. Aligha kézműves technológiával készítették a rakétáikat, iráni gyártmányúak.

Arábia kincse sem szédíti

Csak idő kérdése volt, hogy mikor kezdik csábítani Marco Rossit a futballvilág anyagilag jól eleresztett országaiból. Egy olasz honlap meg is szellőztette az első arábiai és kínai ajánlatokat.

Kis Spárta

Az arab világ legbefolyásosabb vezetőjének tartják az Egyesült Arab Emírségek hercegét, Mohammed bin Zajidot. Most mintha túl nagyra nőtt volna az étvágya.

Mike Pompeo: A Hormuzi-szoros védelme kiemelt fontossággal bír

A Hormuzi-szoros védelmének fontosságát emelte Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Twitter-üzenetében hétfőn, a Szalmán szaúd-arábiai királlyal folytatott dzsiddai megbeszélése után, amelyen a két ország közti stratégiai kapcsolatok elmélyítésében is megállapodtak.

Emírségek: Állami szereplő állhat a tartályhajók elleni akció mögött

A májusban az Egyesült Arab Emírségek partjainál négy tartályhajó ellen elkövetett támadásokat olyan kifinomult és összehangolt művelet során hajtották végre, ami arra enged következtetni, hogy valamilyen állami szereplő áll az akció mögött – tájékoztatta csütörtökön az emírségek kormányzata az ENSZ Biztonsági Tanácsát.
68 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.