Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 21., péntek, Eleonóra napja

Címke: építészet

44 cikk 1/5 oldal

Menteni az épített örökséget

A mai, túlzottan is virtuálissá váló társadalmunkban nagy jelentősége van a kézzelfogható értékmentő kezdeményezéseknek, amilyen a Népi építészeti program.

Városi szívműtétek

Az elmúlt hónapokban nagy lépésekkel folytatódott az V. kerület évek óta tartó megújulása. Az eredmény nem tökéletes, de mindenképp előrelépés a korábbi állapotokhoz képest.

Találkozás a jelennel

Új néven született újjá és egészült ki terekkel és funkciókkal a városligeti Olof Palme-ház. A Városliget régmúltja szép. Közelmúltja lepusztult. Jelene átalakuló. És a jövője? Kérdéses.

Arculat, amely kiállta az idő próbáját

A tájegységi kézikönyvek arra a törvényszerűségre is rámutatnak, hogy azok a költséghatékony építési megoldások, amelyek a helyi adottságokat figyelembe veszik.

Jut idő a megfelelő tervezésre

Hosszabb távon több száz tervet szeretnénk a Nemzeti mintaterv-katalógusba felvenni, hogy az ország minden szegletére legyen megfelelő építészeti megoldás.
44 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …