Keresés
Magyar Nemzet
2019. május 27., hétfő, Hella napja

Címke: Erdély

746 cikk 1/75 oldal

Kelemen Hunor: Erős brüsszeli képviselete lesz az erdélyi magyarságnak

Kelemen Hunor szerint ha a szavazatszámlálás igazolja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) exit poll felmérés által előrejelzett szavazatarányát, az erdélyi magyarságnak erős képviselete lesz a következő öt évben az Európai Parlamentben.

Könyvet mutatnak be Erdélyről Budapesten

Pataki János Erdély kincsei – Barangolás csodás tájakon című könyvét szerda este mutatják be az Uránia Nemzeti Filmszínházban Budapesten.

Virrasztottak az úzvölgyi katonatemető előtt, tartva a román emlékmű felavatásától

Romániai magyar pártok és civil szervezetek képviselői virrasztottak az úzvölgyi katonatemető előtt péntekre virradóra, attól tartva, hogy a Bákó megyei Dormánfalva (Darmanesti) önkormányzata mégis megpróbálja felavatni az osztrák-magyar sírkertben a román katonák törvénytelenül létrehozott emlékművét és parcelláját.

Nem volt hiábavaló az élő fáklyák áldozata

Pontosan 49 évvel ezelőtt, ezen a napon hunyt el a szovjet típusú kommunizmus elnyomó rendszerei ellen tiltakozó, önként tűzhalált vállaló hősök egyike, Moyses Márton.
746 cikk 1/75 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.