Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 1., szerda, Hugó napja
HÍR TV - Keménymag:Nem csak a vírussal állunk háborúban

Címke: évforduló

216 cikk 1/22 oldal

Ezen a napon született Mindszenty József

Magyarország utolsó hercegprímása, aki 1892. március 29-én született, kérlelhetetlen ellenfele volt mind a nyilas, mind pedig a kommunista diktatúrának.

135 éve született Kosztolányi Dezső

A modern magyar polgári irodalomnak talán leginkább lélek-központú szerzője, a XX. század első felének vitathatatlanul egyik legnagyobb magyar írója Kosztolányi Dezső.

A vörös kommün hosszú árnyéka

Holnap lesz egy esztendeje, hogy a gyenge jellemű Károlyi Mihály kinyittatta a börtönök ajtajait, s a gonosztevők és eszelősök társaságának átadta az országot. Azon a szerencsétlen pénteki napon kiáltotta ki a saját diktatúráját.

Béke sortűzzel

Hock János, a forradalom által életre hívott Magyar Nemzeti Tanács elnöke 1918. november 16-án „örök időkre szóló nemzeti ünnepként” proklamálta a Magyar Népköztársaság kikiáltását.

A tragika, aki nem volt gyermek

A ma 170 éve született Jászai Mari ellentmondásos alak. Rettenetes, kényszerű kalandoréletet élt, miközben elemi vágy hajtotta a színpad felé.

Jobb idők reményét a nemzetnek

Jókai Mórra emlékezve ezen a jeles évfordulón én is A kőszívű ember fiai­val kapcsolatos gondolataimat és emlékeimet szeretném megosztani.

A hazatérés napjára emlékeztek Somoskőújfalun

A Csehszlovákiától való visszacsatolás 96. évfordulójára emlékeztek vasárnap a Nógrád megyei Somoskőújfalun. Somoskőújfalu és Somoskő a trianoni döntés következtében négy évig volt a szomszéd állam része.
216 cikk 1/22 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …