Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 26., vasárnap, Vanda, Paula napja

Címke: Gazdasági Versenyhivatal

14 cikk 1/2 oldal

Lecsapott a teleshopos reklámra a versenyhivatal

Jogsértők voltak a televízióban bemutatott hősugárzó készülék hirdetései, ezért 125 milliós bírságot szabott ki az érintett vállalkozásokra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – közölte pénteken a szervezet.

Techóriások a kormányok ellen

A digitális szuverenitás akkor is valóság, ha az államok valami oknál fogva sokáig nem vettek róla tudomást. Pont mint a húsz évvel ezelőtt készített Mátrix című filmben.

Hatalmas bírságot kapott a Facebook

Megállapították, hogy a Facebook Ireland Ltd. jogsértést követett el, amikor ingyenesként hirdette szolgáltatását nyitóoldalán és a Súgóközpontjában.

A családi vállalkozások kartelljét is vizsgálhatják

A család szent, ám ha a családtagok cégei ugyanazokon a közbeszerzéseken indulnak és egyeztetik az áraikat, az éppen úgy kartellnek számít, mint a multinacio­nális vállalatok esetében.

Még mindig tart a kártyaper

Több év után sincs végleges döntés a Mastercard és a Gazdasági Versenyhivatal között zajló eljárásban, amelyben a felügyelet megállapította, hogy a kártyatársaság korábban visszaélt gazdasági erőfölényével.

A Gazdasági Versenyhivatal a bankkártya-elfogadás ösztönzését javasolja

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nem tárt fel olyan piaci zavart a bankkártya-elfogadás piacán, amely versenyfelügyeleti eljárás megindítását alapozná meg, ám intézkedéseket javasolt a bankkártya-elfogadás ösztönzésére – ez derül ki egyebek között abból a dokumentumból, amelyben a GVH a bankkártya-elfogadás piacán folytatott vizsgálatának eredményét teszi közzé.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …