Keresés
Magyar Nemzet
2020. szeptember 18., péntek, Diána napja
HÍR TV – Háttérkép:Amerika előtt két út áll.

Címke: gazprom

16 cikk 1/2 oldal

Harc Európa energiapiacáért

Jelentősen csökkent Oroszország gázexportja egyes európai országokba a múlt évről publikált adatok alapján. A legnagyobb visszaesés Törökországban érte a Gazpro­mot, ahol korábbi forgalma egyharmadát elveszítette.

Bőven van gáz a szezonra

A téli időszakban három forrásra támaszkodik a belföldi gázellátás: a kitermelésre, az importra és a betárolt energiahordozóra – emlékeztetett Kaderják Péter energiaügyekért felelős államtitkár.

Szijjártó Péter a Gazprom elnökével tárgyalt

Magyarország gázellátásában a Gazprom főszerepet játszik, és ez a régióban várható infrastruktúrafejlesztések következtében a jövőben is minden bizonnyal így lesz.

Biztos lábakon nem áll Magyarország gázellátása

Szijjártó Péter kiemelte: jelenleg 6,4 milliárd köbméternyi gáz van betárolva, ami azt jelenti, hogy még el sem kezdődött az idei tél, de már a jövő év téli szezonjának az ellátásáról tudunk tárgyalni.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …