Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 6., péntek, Miklós napja

Címke: haftár tábornok

9 cikk 1/1 oldal

Haftar Tripoli elfoglalására utasította csapatait

A nemzetközileg elismert líbiai kormány irányítása alatt álló Tripolit támadó Halifa Haftar tábornok a főváros elfoglalására utasította a parancsnoksága alatt harcoló katonákat, arra hivatkozva, hogy a muszlim böjti hónap, a ramadán a szent háború, a dzsihád hónapja.

Az iszlamisták húznak hasznot a líbiai káoszból

Kihasználják a szélsőséges iszlamista csoportok a Halifa Haftár tábornok vezette kelet-líbiai hadsereg és a nemzetközileg elismert tripoli kormány közötti összecsapások nyomán kialakult káoszt: egy az Iszlám Államhoz lojális tömörülés máris akcióba kezdett a fővárostól délre, a dzsihadisták három embert öltek meg.

Haftár tábornok 70 fegyveresét fogták el Tripoliban

A Líbia keleti részét ellenőrzése alatt tartó Halifa Haftár tábornok mintegy 70 fegyveresét fogták el szombaton a nemzetközileg elismert egységkormányhoz hű erők a tripoli nemzetközi repülőtér közelében – közölte Twitter-oldalán vasárnap a Libya Observer című angol nyelvű líbiai napilap.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …