Keresés
Magyar Nemzet
2020. január 27., hétfő, Angelika napja

Címke: Ingatlan.com

43 cikk 1/5 oldal

Elérhették a csúcsot a panellakások

Gyakorlatilag nem lehet már négyzetméterenként félmillió forint alatt panellakást venni Budapesten, de az előző évek kirívó drágulása a vidéki nagyvárosokban is érezteti hatását.

Vége a lakáspiaci árrobbanásnak

Minden bizonnyal befejeződik az idén a lakások elmúlt években tapasztalható kiugró mértékű drágulása, sőt egyes helyeken, bizonyos ingatlantípusoknál némi árcsökkenésre is lehet számítani.

Inkognitóban a luxuslakások eladói

Nagyot változott az elmúlt években a luxusingatlanok piaca, hiszen százmillió forintért ma közepes állapotú lakások és családi házak is elkelnek a fővárosban.

Országszerte megállhat a panellakások drágulása

Bőven félmillió forint fölötti négyzetméteráron kelnek el a panellakások Budapesten, de egyes vidéki nagyvárosokban is kétszeresükre-háromszorosukra drágultak néhány év alatt.

Megállhat a panellakások drágulása

Ha hihetünk annak a bonmot-nak, miszerint a panellakások lakmuszpapírként működnek, valóban változás előtt áll az ingatlanpiac.

A helyben maradást is segíti a falusi csok

Alapvető különbség rajzolódik ki az első hónapok igénylései alapján a falusi csoknál aszerint, hogy valaki meglévő otthonát újítaná fel a segítségével vagy házat, lakást venne valahol.

Átirányítják a lakástámogatásokat

Élesen kirajzolódnak az utóbbi időszak lakásügyi lépései mögött a kormányzat családpolitikai és otthonteremtési célkitűzései.

A fővárosban megtorpant a használtlakás-piac

A fővárossal ellentétben több vidéki nagyvárosban folytatódott a drágulás, példaként Debrecent és Győrt említi az Ingatlan.com, előbbinél májushoz képest 3 százalékkal 471 ezer forintra, utóbbinál 5 százalékkal 432 ezer forintra nőtt a használt lakások átlagos négyzetméterára a kínálati piacon.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …