Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 19., kedd, Erzsébet napja

Címke: iszlám

47 cikk 1/5 oldal

Mi van akkor, ha megtörténik a valóság?

A címben szereplő kérdés elsőre ellentmondásosnak tűnő gondolatára épít Laurent Obertone ultrarealista regénye, a Gerilla. A helyszín Franciaország. És, hogy mikor? Valamikor a jelen közelében.

Puha célpontok (2.)

Az iszlám világ 57 állama adja a világ GDP-jének kevesebb mint 8 százalékát, és ha ebből az országcsoportból kivesszük a kőolajban és/vagy földgázban gazdag államok adatait, akkor az eredmény még elszomorítóbb.

Afrika már nem a nyomor földje

A valóságban a tőlünk délre elterülő kontinens messze nem egységes és nem az a halott és szörnyű föld, amelynek sokszor beállítják a médiában különböző politikai célok érdekében.

Tizenötezer keresztényből negyven maradt

Az öt évvel ezelőtt hatalomra került Iszlám Államnak sikerült elérnie, hogy a több ezer éve Szíriában és Irakban élő keresztény és zsidó vallású népesség mára a teljes eltűnés szélére került.

Kivégzett Mikulás

Az Iszlám Állam területi összeomlása nem jelenti azt, hogy a dzsihadista terrorszervezet emberi és anyagi forrásai kimerültek volna.

A stuttgarti gyilkos hitet tett az iszlám mellett

Az Issa Mohammed által közzétett szövegből úgy tűnik, egy saját magát is feltüzelő kijelentésről van szó, ami megkérdőjelezi a gyilkosság pusztán személyes indítékát.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …