Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 8., vasárnap, Mária napja

Címke: Jakab István

16 cikk 1/2 oldal

Bemutatták Magyarország legszebb birtokát

Jakab István, a verseny védnöke a nyertes gazdaság méltatásakor azt mondta, a magyar vidék az egészséges élelmiszertermelés alapja, a nyugodt élet biztosítéka.

Idén több mint 600 tonna búzaadományra számítanak a Magyarok Kenyere programban

Eddig mintegy négyszáz tonna búza gyűlt össze Magyarországon a Magyarok Kenyere nevű Kárpát-medencei program keretében, amelyet a gazdák rászoruló gyermekek részére adományoztak; és a szervezők idén a 600 tonnát jelentősen meghaladó adományra számítanak – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke, az Országgyűlés fideszes alelnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Jótékonyságból gyűjtik a búzaszemeket

A Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magosz a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programot.

A kalászosok harmada odaveszhet

Az elmúlt időszak csapadékszegény időjárása miatt a 2019-es kárenyhítési évben a termelők eddig több mint ötszázszor annyi káresetet jelentettek be, mint a tavalyi azonos időszakban, elsősorban az őszi vetésű földekre. Az agrárium szakmai szervezete szerint a kalászos gabona megközelítőleg egyharmada bánja a szélsőséges időjárást. Az aszálykárok arra ösztönzik a gazdákat, hogy mielőbb kössenek piaci biztosítást és vegyék igénybe a szaktárca agrárkárenyhítési rendszerét.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …