Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program a nemzeti összefogás egyik erős pillére

A nemzeti összefogás egyik erős pillérének nevezte a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programot az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke kedden Hajdúnánáson.

Forrás: MTI2024. 06. 04. 19:34
Forrás: Pixabay.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jakab István a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett Kárpát-medencei ünnepi eseményen azt mondta, a tőlünk telhető módon segítettük és segítjük a rászorulókat, erről szól a Magyarok kenyere program, az az összefogás, ami az emberek lelkéből fakad.

Igazi, erős, nemzeti összetartó erő, a nemzeti összefogás egyik erős pillére

– tette hozzá.

A politikus szerint erős áthallás van a nyugati nagyhatalmak trianoni és mostani politikája között: ahogy akkor sem az emberélet, sem a nemzet sorsa nem számított, Brüsszelben most is háborús uszítás zajlik. Magyarország felelősséget vállal minden magyarért, így a kárpátaljai magyarokért is – hangoztatta Jakab István, megjegyezve, hogy egyre több magyar áldozata van az ukrajnai háborúnak. Azt mondta, június 9-én eldől Európa sorsa, ezért fontos, hogy minél többen a háború ellen, a békére szavazzanak.

Szólláth Tibor (Fidesz–KDNP), Hajdúnánás polgármestere a helyi trianoni emlékműnél és a mellette lévő székelykapunál tartott megemlékezésen felidézte, hogy városuk 1916-ban 3200 székelyt fogadott be átmenetileg a harcok idején. Trianon ugyan nyomorúságot jelentett, de igyekeztek a rosszból jót formálni, és testvérként egymásra tekinteni a magyarok – fűzte hozzá.

Nagyné Legény Ildikó, a Magosz gazdasszony tagozatának elnöke arról beszélt, hogy az első világháborúban háromezer férfit vittek el a városból, közülük 642-en soha nem tértek vissza. A hajdúnánási nők ebben a nehéz helyzetben nemcsak a családjaikról gondoskodtak, de a gazdálkodásban is helytálltak – mondta.

Szigeti-Séra Natália, a kárpátaljai gazdasszony tagozat vezetője a mostani háborúban az otthon maradt nők felelősségéről beszélt, akik „védik, megtartják a családi fészket, cipelik a megnövekedett terheket”. „E nap erősítse a hitet, az együvé tartozás érzését!” – tette hozzá.

A megemlékezés résztvevői megkoszorúzták a trianoni emlékművet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.