Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 16., hétfő, Etelka, Aletta napja

Címke: katonaság

17 cikk 1/2 oldal

Bolíviai válság – Kivonják a katonaságot a válságövezetekből

Az ideiglenes bolíviai elnök utasítására kivonják a katonaságot a válságövezetekből, és eltörlik azt a törvényt, amely felhatalmazta a fegyveres erőket az ország „pacifikálására”, miután sikerült megállapodni az új kormányzat ellen tiltakozó indián vezetőkkel, hogy leállítják a tüntetéseket.

Vízágyúval oszlatták szét Törökországban a szíriai offenzíva ellen tiltakozókat

Vízágyút vetett be csütörtökön a török rendőrség a jelentős részben kurdok lakta Diyarbakirban, az ország délkeleti részén az észak-kelet-szíriai török offenzíva ellen tiltakozók szétoszlatására, és több aktivistát őrizetbe vettek a Népek Demokratikus Pártja (HDP) nevű, kurdbarát politikai alakulat székházánál.

Benkő Tibor: Új katonai fenyegetettségek jelentek meg

Több stratégiai kihívás is megjelent, amelyek következményét nem lehetett látni, ilyen a Krím-félsziget orosz annektálása, vagy a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet megjelenése.

Kubai diplomata: Nincsenek kubai katonák Venezuelában

Nincsenek kubai katonák Venezuelában, és a szigetország nem vesz részt venezuelai biztonsági műveletekben, de Havanna fenntartja magának a jogot a katonai és titkosszolgálati együttműködéshez Caracasszal – mondta egy magas rangú kubai diplomata helyi idő szerint szerdán.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …