Keresés
Magyar Nemzet
2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett napja
HÍR TV – Háttérkép:Az EU elvei és a valóság

Címke: kereskedelmi háború

28 cikk 1/3 oldal

Díjazta a részvénypiac a kereskedelmi egyezményt

Közel kétéves kereskedelmi háborúzás után az Amerikai Egyesült Államok és Kína megállapodott a vitás kérdések jelentős részé­ben és alá is írta az erről szóló szerződést.

Lezárul végre a kereskedelmi háború

Múlt hónapban nagy szenzációt keltett a hír, hogy az Egyesült Államok és Kína csaknem kétéves kereskedelmi háborúzás után végre megállapodásra jutott.

Lelassult a bővülés Kínában

Kialakult az a vélekedés, hogy Kína a világgazdaság motorja: ha gyorsabban növekszik, húzza az egész világot, ha lassabban, akkor viszont baj van. A helyzet ennél azért összetettebb.

Asztalhoz ültek a kereskedelmi főtárgyalók

Amennyiben azonban most is eredmény nélkül állnak fel a tárgyalóasztaltól, a hónap közepétől Washington 250 milliárd dollár értékű kínai árura vet ki pótvámot.

Újra az asztalhoz ült az USA és Kína

Július óta először találkoztak az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi főtárgyalói, hogy megpróbáljanak kiutat találni az immár tizenöt hónapja tartó és egyre jobban eszkalálódó kereskedelmi háborúból.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …