Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 29., szombat, Szökőév napja

Címke: kereskedelmi ingatlanok

6 cikk 1/1 oldal

Irodaépítési láz Budapesten

Történelmi mélyponton áll a korszerű irodahelyek és az ipari-logisztikai ingatlanok kihasználatlansága, nem véletlen, hogy jelentős mértékű beruházások zajlanak a piacon.

MNB: Erős kereslet és szűk kínálat jellemzi a kereskedelmi ingatlanok bérleti- és befektetési piacát

Az erős bérleti kereslet miatt újabb történelmi minimumra süllyedt a kihasználatlansági ráta a Budapest iroda- és ipari-logisztikai piacán az év első felében. A befektetési piac első féléves forgalma emelkedett, de a piac aktivitását a jó minőségű ingatlanok hiánya továbbra is korlátozza – összegezte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hétfőn közzétett kereskedelmi ingatlan-piaci jelentésében.

Árkiegyenlítést várnak az államtól

Kívánatos lenne az állam beruházási aktivitásának ciklusokon átívelő simítása – egyöntetű véleményként hangzott el mindez a Lakás- és Ingatlanpiaci Tanácsadó Testület (LITT) első ülésén.

Teljes a kihasználtság a fővárosi ingatlanpiacon

Noha rohamtempóban adják át az újabb és újabb irodaházakat és ipari ingatlanokat a fővárosban és környékén, a helyek szűkös volta már teljesítményt akadályozó tényezővé vált.

Erős a bérleti és a befektetési kereslet a hazai kereskedelmi ingatlanok piacán

Erős a bérleti és a befektetési kereslet a hazai kereskedelmi ingatlanok piacán, erre a kínálat csak késve tud reagálni, tavaly a piac minden területén csökkent a kihasználatlansági ráta – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) először publikált Kereskedelmiingatlan-piaci jelentéséből.

Új fórum segíti az ingatlanpiacot

A cél olyan fórum biztosítása, amelyen a piaci szereplők közvetíthetik a szabályozó hatóságoknak a piac hatékonyabb működését segítő javaslataikat.
6 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …