Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 26., szerda, János, Pál napja

Címke: kiállítás

808 cikk 1/81 oldal

Megmentett műkincsek 2019 – Kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Huszonegy frissen végzett restaurátor hallgató mintegy harminc munkáját – a többi között a Szépművészeti Múzeum 1500 körülre datált, nagyméretű freskóit és az Esterházy-kincsárba tartozó, drágakövekkel díszített pallost – vonultatja fel péntektől a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Kő/Papír/Fraskó – Megmentett műkincsek 2019 című kiállítása.

Egy gyűjtemény legjava

Magyarország egyetlen keleti múzeuma fennállásának századik évfordulóját egy éven át látható, különleges kiállítással ünnepli: százötven éves gyűjteményének legjavát láthatja a közönség.

Frida országa – Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái a Műcsarnokban

Frida országa – Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái címmel nyílik kiállítás csütörtökön este a Műcsarnokban. A 20. század első három évtizedében a Magyarországhoz hasonló gazdasági fellendülést megélt Mexikó épületeit dokumentáló fotós öröksége lánya, Frida Kahlo világhírű festőművész életművét is meghatározta.

A magyar futball aranykorát mutatják be a kecskeméti Cifrapalotában

Hihetetlen gazdag a magyar labdarúgás múltja, és sok kiemelkedő korszaka és egyénisége volt a magyar focinak – hangsúlyozta Berzi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnöke A magyar futball aranykora elnevezésű kiállítás megnyitóján a kecskeméti Cifrapalotában.

Jubileumi kiállítás nyílik a százéves Hopp Múzeumban

Made in Asia címmel, mintegy félezer műtárgyon keresztül tekinti át a gyűjtemény történetét az idén százéves Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum csütörtöktől látható, jubileumi kiállítása.

Veteránautókkal bővült a keszthelyi hintómúzeum kiállítása

Az autógyártás őskorából származó veterán járművekkel gazdagodott a keszthelyi Helikon kastélymúzeum hintómúzeumának gyűjteménye, az új kiállítási tárgyakkal azt mutatják be, hogy miként alakultak át a hintók automobilokká – hangzott el az intézmény sajtótájékoztatóján hétfőn Keszthelyen.

Az első magyar űrutazásról nyílik kiállítás Szentesen

Az első magyar űrutazásról és az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan életútjáról nyílik interaktív, ismeretterjesztő kiállítás a szentesi Koszta József Múzeumban szombaton, a Múzeumok éjszakáján – tájékoztatta a közgyűjtemény igazgatója hétfőn az MTI-t.

Országos turnén a Cziffra-központ

Kortárs roma festőművésznők alkotásaiból válogatott kiállítást csodálhatunk meg július 7-ig a szentendrei MANK Galériában.
808 cikk 1/81 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.