Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 8., szombat, László napja
HÍR TV – TROLLKi az a Bede Márton?

Címke: kommunizmus áldozatai

10 cikk 1/1 oldal

Emléknap – A kommunizmus csaknem 1200 áldozatának életrajza lett elérhető

A kommunizmus áldozatainak emléknapja kapcsán a Nemzeti Örökség Intézete csaknem teljessé tette a Nemzeti Gyászpark adatbázisát, így elérhető annak a csaknem 1200 embernek életrajza, akiket a kommunizmus áldozataként kivégeztek, és akiket az Új köztemető három parcellájában (298, 300, 301) temettek el.

Hétszázezer áldozat kartonja

Több mint 70 évvel a második világháború után természetesen nem túlélőket, hanem halottakat keresünk, nagy- és dédapákat, a Szovjetunióba elhurcolt magyar foglyokat és kényszermunkásokat.

A múltat eltörölni? Soha!

Bár az Országgyűlés még 2000-ben törvényt hozott a kommunizmus áldozatainak emléknapjáról, az ebben rejlő üzenet nem jutott el mindenkihez.

Varga Mihály: A kommunizmus közös magyar tragédiánk

Alig van olyan magyar család, amelyet ne sújtott volna valamilyen formában a kommunizmus – hangsúlyozta a pénzügyminiszter hétfőn Budapesten, a kommunizmus áldozatainak emléknapján.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …