Keresés
Magyar Nemzet
2019. november 12., kedd, Jónás, Renátó napja

Címke: kúria

42 cikk 1/5 oldal

Tovább vizsgálja a Kúria az ’56-os megtorló ítéleteket

Az elmúlt három évben az úgynevezett lex Tóth Ilona rendelkezései alapján a bírói tanácsok – a Legfőbb Ügyészség indítványára – 31 hajdani bűnperben 142 résztvevő ítéletének a semmisségét mondták ki.

Nem adott igazat Karácsony Gergelynek a Kúria

Az Alaptörvény nem írja elő az állami szervek semlegességét a választási kampányban, ezért a legfőbb bírói testület helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság határozatát.

Jóvátételre spekulálnak

A bíróság most végre kimondta: érvénytelen az a „megállapodás”. Az MSZP semmiféle „használati jogot” nem adhatott át, azok az elvtársi idők már elmúltak.

Folytatódik az 1956 utáni megtorló perek feltárása

A Kúria, a Legfőbb Ügyészség és a Nemzeti Emlékezet Bizottságának vezetői közös szándéknyilatkozatot írtak alá az 1956-os forradalom és szabadságharcot követő megtorlás feltárásáról.

A Kúria elutasította a TV2 elleni választási kifogásokat

A TV2 hírműsorszámai tartalmával kapcsolatban egy természetes személy kifogást terjesztett elő a NVB-nél, az önkormányzati választás kapcsán, a jelöltek és jelölő szervezetek közötti esélyegyenlőség sérelme miatt.
42 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …