Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 21., hétfő, Orsolya napja

Címke: Liga

41 cikk 1/5 oldal

Harangszó Rómából

Nagygyűlést hirdetett ma délutánra Rómába Salvini volt olasz belügyminiszter – az ország minden tájáról várja a nemzetben, a határok védelmének kötelességében hívő, az illegális migrációt elutasító olaszokat.

Letette hivatali esküjét az új olasz kormány

A második Conte-kormány egyik első intézkedéseként Paolo Gentiloni korábbi kormányfőt, a balközép Demokrata Párt politikusát jelölte az európai biztosi tisztségre.

Buldózer

Az olasz kormányválság ellenére előbb-utóbb Matteo Salvininek áll majd a zászló, hogy politikai tömörülésével ő irányítsa a római kabinetet.

Üzenet Itáliából

A nép nevében a nép nélkül – így is összegezhetnénk a nemzetközi baloldal politikájának lényegét, amit most éppen Olaszországban igyekeznek erényként eladni, a nép érdekére hivatkozva.

Nincs vége a politikai káosznak Rómában

A balközép Demokrata Párt nem hajlandó egy olyan új kormány része lenni, amelyben a hivatalából múlt kedden lemondott Giuseppe Conte lenne ismét a kormányfő.

Az olasz államfő adott még pár napot

A parlamenti pártokkal folytatott kétnapos konzultáció végén az államfő kijelentette, hogy a jelenlegi olasz kormányválságot „egyértelmű döntésekkel és rövid időn belül” meg kell oldani.

Mindenki mindenki ellen Rómában

A bevándorlásellenes Ligát vezető Matteo Salvini által kirobbantott válság során feltámadt hamvaiból a féktelen bevándorlást a miniszterelnöki székből végignéző Matteo Renzi Demokrata Pártja.
41 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …