Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 6., péntek, Miklós napja

Címke: Magyar Nemzeti Galéria

11 cikk 1/2 oldal

A realizmus változatai

A művészi életművek nagyobb összefüggésben való láttatása most már a nagyközönség előtt is fölvállalt, kiforrott módon, kurátori koncepcióként tud megjelenni.

Történelmi portrék

1925 óta először rendeznek hazánkban László Fülöp-kiállítást. A Magyar Nemzeti Galéria kamaratárlatán 16 művet ismerhetünk meg idén, a művész születésének 150. évfordulóján.

Budapest a Liget projekt nyertese

Európában a maga nemében egyedülálló kulturális-rekreációs beruházás a Liget Budapest projekt. A Városliget megújítása 2023-ra fejeződhet be, a még hiányzó projekt­elemek építése az év végén kezdődik meg.

Néhány jelentős rémálom

A Magyar Nemzeti Galériában június 28. és október 20. között látható A szürrealista mozgalom Dalítól Magritte-ig – Válság és újjászületés 1929-ben című tárlat.

Rembrandt kamarakiállítás nyílt a Magyar Nemzeti Galériában

Magyar neoavantgárd alkotók Rembrandt-reflexióival tiszteleg a 350 éve elhunyt hollandiai mester előtt a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) péntektől Az önarckép fantomja – Rembrandt 350 című kamaratárlata, amely egy Rembrandt-rézkarcot is bemutat.

Mindannyiunk történelme

Most első ízben nemcsak képernyők és kijelzők előtt merenghetünk közös múltunk személyes emlékein, hanem a MNG nagyszabású kiállításán is megnézhetünk 350 darabot a gyűjteményből.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …