Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 13., csütörtök, Ipoly napja
HÍR TV – Csörte:Gödi balhé: hogy lesz így egy közös lista?

Címke: Magyar Nemzeti Galéria

16 cikk 1/2 oldal

Húsvéti kalandozások

Természetesen a képzőművészet, a múzeumok, a galériák sem kapituláltak a Covid-19 előtt.

Cézanne, preraffaeliták és Szinyei Merse a Szépművészetiben és az MNG-ben

Cézanne és követőinek munkái, II. Amenhotep rekonstruált sírkamrája, a preraffaeliták, Sean Scully és Szinyei Merse Pál festményei várják idén a Szépművészeti Múzeumba, illetve a Magyar Nemzeti Galériába (MNG) látogatókat – közölte a két intézményt vezető Baán László főigazgató kedden sajtótájékoztatón.

A realizmus változatai

A művészi életművek nagyobb összefüggésben való láttatása most már a nagyközönség előtt is fölvállalt, kiforrott módon, kurátori koncepcióként tud megjelenni.

Történelmi portrék

1925 óta először rendeznek hazánkban László Fülöp-kiállítást. A Magyar Nemzeti Galéria kamaratárlatán 16 művet ismerhetünk meg idén, a művész születésének 150. évfordulóján.

Budapest a Liget projekt nyertese

Európában a maga nemében egyedülálló kulturális-rekreációs beruházás a Liget Budapest projekt. A Városliget megújítása 2023-ra fejeződhet be, a még hiányzó projekt­elemek építése az év végén kezdődik meg.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …