Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 27., csütörtök, László napja

Címke: Magyar Nemzeti Múzeum

91 cikk 1/10 oldal

Gárdonyi Géza törött lámpája és a papírglóbusz

A Kő/papír/freskó – Megmentett műkincsek 2019 című időszaki tárlat nemcsak a végeredményt szemlélteti, hanem a restaurálás egész folyamatát, a műtárgyak előtte/utána állapotát is bemutatja.

Hozzá jár, aki őseire kíváncsi

Gudenus János József báró az egykori főnemesi, nemesi családok genealógiájának legkiválóbb kutatójaként védnöke a szombaton rendezendő történelmi magyar családok emléknapjának.

Múzeumok Majálisa a megújult Múzeumkertben

Első alkalommal tartják a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) megújult kertjében a Múzeumok Majálisát, melynek keretében több mint száz múzeum és kiállítóhely programjai, koncertek és kézművesvásár várják az érdeklődőket szombaton és vasárnap.

Sárga csizmás őseink

Nyolc történelmi vagy mondai hősünk egész alakos portréját láthatjuk a (H)ősök csarnoka című időszaki kiállításon a Magyar Nemzeti Múzeum kupolatermében.

Puffoljuk ám, mint a fene

Újra pénz veréséhez fogtunk, puffoljuk ám a W. M. & Co.-kat, mint a fene, hja, mi a menkőt tegyünk? — írta barátjának San Franciscóból 1852-ben Wass Sámuel erdélyi gróf.
91 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.