Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 28., péntek, Elemér napja

Címke: Mavir

7 cikk 1/1 oldal

Mavir: Megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán

A társaság csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy a 16 óra 30 perc és 16 óra 45 perc közötti mérési időszakban regisztrálták a történelmi rekordnak számító 7099 megawattos csúcsterhelést, amely 173 megawattal haladta meg a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekord csúcsértékét.

Megkezdődött a téli időszámítás

Hajnali 3 órakor 2 órára kellett visszaállítani az órákat. Az átállás érinti a MÁV és a BKK egyes járatait is.

Nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord augusztusban

A rendkívül meleg időjárás ellenére az ország áramfogyasztása nem haladta meg az elmúlt napokban a korábban mért csúcsértéket – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére kedden.

Egyre gyakrabban érkező viharokra készülhetünk

Az érkező zivatarokról az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést és riasztást ad ki, amelyek segítségével meg lehet előzni a személyi sérüléseket, és csökkenthető a károk nagysága.

Nőtt a belföldi áramtermelés

Több áramot állítottak elő a belföldi erőművek áprilisban, mint a tavalyi negyedik hónapban, amire nagy szükség is volt.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …