Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 13., hétfő, Jenő napja
HÍR TV – CIVIL KÖRSzerbiával lehetne bővíteni a V4-eket.

Címke: megtorlás

10 cikk 1/1 oldal

Óva intette Iránt Mike Pompeo

Az amerikai külügyminiszter az Iran Internationalnek nyilatkozva elmondta: Szulejmáni olyan támadásokat tervezett, amelyek amerikaiak és irakiak százainak halálához vezethettek volna.

Mosolygó halál

Az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorló pereknek talán a leghátborzongatóbb fejezete a kegyelmi tanácskozások története.

Fedőneve Darázsfészek

Miért éppen az új köztemetőt választották a megtorlás áldozatainak újratemetésére? Erre nehéz lenne kielégítő választ adni.

Kádár keresztelője

A kádári restauráció talán legszebb jelképe a Sztálin-szobor talapzata. A forradalomban ledöntött bálványt a megtorlások után nem kellett és nem is lehetett „testi” valójában restaurálni.

Indul az ’56-ot követő megtorlások feltárása

A forradalmat követő kommunista megtorlás további részleteire derülhet fény, miután a Nemzeti Emlékezet Bizottsága a kegyetlenkedések több kiemelt pontját is tervezi megvizsgálni.

Az osztályharcos

Blaski József és társai perét – Mansfeld Péter ennek az eljárásnak volt a másodrendű vádlottja – 1958. október–novemberben első fokon a Budapesti Fővárosi Bíróság népbírósági tanácsa tárgyalta.

Gyorstalpaló

A Nemzeti Emlékezet Bizottságának a megtorlás során kivégzettekkel szemben indított eljárásokról készített, mindenki számára elérhető adatbázisa alapján rekonstruálhatjuk a Mansfeldet kötélre juttatók pályáját.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …