Izrael nem hagyja magát, légicsapást hajtott végre + videó

Bejrúti célpontok ellen indított támadást Izrael, amelynek erejét Irán csapása nem befolyásolta. Teheránban a háború eszkalálódását ünneplik. Egyre mélyebben csúszik bele a térség a háborúba.

2024. 10. 02. 7:54
Füst gomolyog az izraeli légicsapások helyszínén Bejrút déli külvárosában, 2024. október 2-án (Fotó: AFP)
Füst gomolyog az izraeli légicsapások helyszínén Bejrút déli külvárosában, 2024. október 2-án (Fotó: AFP)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg közölte, hogy szerdán a kora hajnali órákban Hezbollah-célpontokat támadott Bejrútban, hangsúlyozva, hogy műveleti erősségét nem befolyásolták az iráni rakétatámadások.

Szerdán hajnalban robbanásokat lehetett hallani Bejrútban, tűz és füst volt a városban, miközben az izraeli hadsereg megerősítette, hogy Hezbollahot támadja.

Korábban a libanoni főváros déli külvárosaiban egyes területek lakóit figyelmeztették, hogy hagyják el otthonaikat

Az IDF arab nyelvű szóvivője, Avichay Adraee az X-en figyelmeztetett a támadásokra. Ez azután történt, hogy Irán kedden este legalább 181 rakétát indított Izrael felé, s ezáltal a legnagyobb háború indult el a térségben.

Izrael éjszakai égboltján rakéták narancssárga fénye húzott csíkot, miközben légiriadó-szirénák szólaltak meg, és a lakosok óvóhelyekre siettek. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök megtorlást ígért Irán támadására, azt „nagy hibának" nevezve.

Az IDF bejelentette, hogy az izraeli légierő műveleti képességeit nem befolyásolták az iráni rakétatámadások. Daniel Hagari szóvivő hozzátette, hogy Izrael továbbra is üldözni fogja a Hezbollah parancsnokait és mindenkit, aki fenyegeti az izraeli állampolgárokat.

Irán ma éjjel súlyos tettet követett el, eszkalációba taszítva a Közel-Keletet. Az általunk meghatározott időben és helyen fogunk cselekedni

 – mondta Hagari.

Teheránban eközben kormánypárti támogatók ünnepelték Irán Izrael elleni rakétatámadását kedden este, iráni, libanoni és Hezbollah-zászlókat lengetve, valamint a meggyilkolt Hezbollah-vezető portréit tartva a kezükben. Gázában és Ciszjordániában is láttak embereket, akik az akciót ünnepelték.

Borítókép: Füst gomolyog az izraeli légicsapások helyszínén Bejrút déli külvárosában, 2024. október 2-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.