Keresés
Magyar Nemzet
2020. április 8., szerda, Dénes napja
HÍR TV - Keménymag:Jogállamiság vagy diktatúra?

Címke: Mike Pompeo

79 cikk 1/8 oldal

Amerika szigorít Afganisztán támogatásán

Az Egyesült Államok egymilliárd dollárral csökkenti az Afganisztánnak nyújtott támogatása összegét, és további mérsékléseket is kilátásba helyez, amennyiben a dél-ázsiai országban továbbra sem sikerül kormányt alakítani – jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a hétfőn Kabulban folytatott tárgyalásai után kiadott közleményében.

Mit ér a becsületszó?

Washington 18 évnyi harc után megállapodást kötött az afgán lázadókkal arról, hogy az elkövetkező 14 hónapban hadseregével és szövetségeseivel együtt kivonul az országból.

Az USA nem szeretne a kettős kormányzást Afganisztánban

Washington „határozottan ellenzi” a kettős kormányzást Afganisztánban – hangsúlyozta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter abban a közleményben, amelyet hétfőn este adott ki, azt követően, hogy Afganisztánban beiktatták hivatalába az afgán elnököt, de felesküdött a választáson alulmaradt vetélytársa is.

Az emberi jogokat is felveti Rijádban Pompeo

Az emberi jogok nagyon fontosak az amerikai nép számára, ez Rijádban is fontos részét képezi majd a tárgyalásoknak – jelentette ki szerdán újságírók előtt Mike Pompeo amerikai külügyminiszter, aki a nap folyamán Szaúd-Arábiában kezd látogatást.

Repedések a Nyugat egységén?

Véget ért a háromnapos Müncheni biztonságpolitikai konferencia. Nyugattalanság volt a fő hívószó, ugyanakkor a központi téma az EU és az Egyesült Államok kapcsolata, valamint Európa védelme volt.

Lukasenka: Minszk saját maga dönt a külpolitikájáról

Több hónapja olyan találgatások terjednek, hogy a közel két évtizede hatalmon lévő Vlagyimir Putyin orosz elnök Oroszország és Fehéroroszország egyesítését tervezi, hogy mandátuma 2024. évi lejárta után a két országot magában foglaló államszövetség élére lépve hatalomban maradjon.
79 cikk 1/8 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …