Keresés
Magyar Nemzet
2020. augusztus 6., csütörtök, Berta, Bettina napja
HÍR TV – CSÖRTE:A független újságírók politikai eszközzé válnak

Címke: Mike Pompeo

85 cikk 1/9 oldal

Amerika szigorít Afganisztán támogatásán

Az Egyesült Államok egymilliárd dollárral csökkenti az Afganisztánnak nyújtott támogatása összegét, és további mérsékléseket is kilátásba helyez, amennyiben a dél-ázsiai országban továbbra sem sikerül kormányt alakítani – jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a hétfőn Kabulban folytatott tárgyalásai után kiadott közleményében.

Mit ér a becsületszó?

Washington 18 évnyi harc után megállapodást kötött az afgán lázadókkal arról, hogy az elkövetkező 14 hónapban hadseregével és szövetségeseivel együtt kivonul az országból.

Az USA nem szeretne a kettős kormányzást Afganisztánban

Washington „határozottan ellenzi” a kettős kormányzást Afganisztánban – hangsúlyozta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter abban a közleményben, amelyet hétfőn este adott ki, azt követően, hogy Afganisztánban beiktatták hivatalába az afgán elnököt, de felesküdött a választáson alulmaradt vetélytársa is.
85 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …