Keresés
Magyar Nemzet
2019. december 12., csütörtök, Gabriella napja

Címke: műcsarnok

18 cikk 1/2 oldal

Fára mászás

Hat évtized alatt készült munkáit a Műcsarnokban az Élet/Kép című retrospektív kiállításán mutatja be Keleti Éva fotóművész.

Sisyphus sziklájától Trianonig

János vitéz, Fehérlófia, az ember és az egész ország tragédiája. Aki körbejárja a Jankovics Marcell alkotásaiból nyílt kiállítást úgy, hogy semmit sem tud a kiállító művészről, az is érteni fogja.

A gesztusok nyelvén

Második alkalommal rendez a Műcsarnok nagyszabású tárlatot Képpraxisok 2 címmel, amely a képkészítés eltérő műfajait rendezi egymás mellé.

Jankovics Marcell és Francois Fiedler a Műcsarnokban

Ötféle alkotói látásmódot, megközelítést sorol egymás mellé a Műcsarnok Képpraxisok 2. elnevezésű kiállításfüzére, amely Francois Fiedler (Fiedler Ferenc) és Jankovics Marcell tárlataival indul ezen a héten.

A bőrönd titka

Előbb írt verset, mint hogy tizenévesen festeni kezdett volna Lajta Gábor. A Munkácsy Mihály-díjas alkotó több mint három évtized alatt készült műveiből válogattak a Műcsarnok retrospektív kiállítására.

A gyermekkor keresése

November 24-ig látogatható Sylvia Plachy Dalok fekete-fehérben című fotókiállítása a Műcsarnok kamaratermében. Képek, amelyek megragadják a pillanatot, magukba zárnak egy történetet.

Valószerűtlen színkavalkád

Máriási Masznyik Iván festőművész nem nyugat felé nézett, műveiben nem érezhető trendkövetés, őszinte, kereső utat járt be.
18 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …