Keresés
Magyar Nemzet
2019. augusztus 19., hétfő, Huba napja

Címke: műcsarnok

47 cikk 1/5 oldal

Valószerűtlen színkavalkád

Máriási Masznyik Iván festőművész nem nyugat felé nézett, műveiben nem érezhető trendkövetés, őszinte, kereső utat járt be.

Frida országa – Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái a Műcsarnokban

Frida országa – Guillermo Kahlo mexikói fotográfiái címmel nyílik kiállítás csütörtökön este a Műcsarnokban. A 20. század első három évtizedében a Magyarországhoz hasonló gazdasági fellendülést megélt Mexikó épületeit dokumentáló fotós öröksége lánya, Frida Kahlo világhírű festőművész életművét is meghatározta.

Nem szabad feledni

Mintha ma lett volna ez a harminc évvel ezelőtti nap: Nagy Imrének és mártírtársainak újratemetése. Az évtizedeken át elhazudott, eltitkolt gyásznap, a karhatalommal szétvert megemlékezések napja, jú­nius tizenhatodika.

Kortárs divatok, törekvések

Hogy mennyire vagány a magyar építészet? Ezt nem az újságíró, hanem a TÉR /// ERŐ II. Építészeti Nemzeti Szalon szervezői kérdezik.

Péntektől látható II. Építészeti Nemzeti Szalon kiállítása a Műcsarnokban

Péntektől látható a budapesti Műcsarnokban A Tér/Erő – II. Építészeti Nemzeti Szalon című kiállítás, amelyen a magyarországi építészet elmúlt öt évét mutatják be közel kétezer négyzetméteren csaknem 800 építész munkáival, fotókkal, rajzokkal, ismertető szövegekkel, számos plakettel és több videobejátszással együtt.

Elkezdődött a Budapest Fotófesztivál

David Lynch amerikai filmrendező, zenész, vizuális művész Small Stories/Kis történetek című, a Műcsarnokban nyílt kiállításával kezdődött el a 3. Budapest Fotófesztivál.

Hét világ keresztmetszete

Harmadik alkalommal rendez a Műcsarnok olyan kortárs csoportos tárlatot, amelyben önálló termekben mutatkozhatnak meg a Műcsarnok kurátorainak ötlete és koncepciója szerint kiválasztott alkotók.

Csoportos kiállítás a Műcsarnokban

Hét kortárs képzőművész mutatja be friss munkáit a Műcsarnok szerdától látható, Külön ter(m)ek című csoportos kiállításán.
47 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.