Keresés
Magyar Nemzet
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma napja
HÍR TV – Publi Café:Donáth Anna magyar BLM-ről elmélkedett.

Címke: nagyböjt

11 cikk 1/2 oldal

Gondban az Isten miattunk

Az idei nagyböjtben, világjárvány formájában, láthatatlan erők jelentek meg a látható világban.

Szerdán kezdődik a nagyböjt

A böjt a Szentírásban soha sem öncélú, hanem mindig a bűnbánat, a gyász, az Istenhez forduló kérés vagy pedig a nemzeti tragédiákra emlékezés kísérőjeként jelenik meg.

Virágvasárnapot ünnepel a keresztény világ

Az ujjongó nép tiszteletadásként pálmaágakkal integetett Jézusnak, innen a latin elnevezés: Dominica palmarum, avagy Dominica in palmis de Passione Domini.

Nagyböjt kívül-belül, negyven napon át

A görögkatolikusoknál és a görögkeletieknél néhány nappal hosszabb, míg a római katolikusoknál rövidebb, és valamivel aprólékosabb szabályai vannak a böjti időszaknak.

Nagyböjti programokat kínál a Magyarság Háza

A nagyböjthöz kapcsolódva országszerte zajlanak programok: esperessel, pszichológussal, segédpüspökkel is beszélgetnek például a Magyarság Házában – hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Dietetikus: A betegeknek nem javasolt a böjt

Az éhezéssel káros anyagok keletkezhetnek a szervezetben, amelyek felhalmozódnak, tehát a drasztikus böjt nemhogy megtisztítja, hanem inkább árt a szervezetnek.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …