Keresés
Magyar Nemzet
2020. február 23., vasárnap, Alfréd napja

Címke: Narendra Modi

9 cikk 1/1 oldal

India Trump útján halad

A tervek szerint Donald Trump a frissen felépített krikettstadionban fog beszélni az egybegyűlteknek, amely büszkeség Indiának és feltehetően megerősíti a két ország közötti hagyományosan erős kötelékeket.

Gázkamra

Késő ősszel, tél elején India fővárosa, a húszmilliós Újdelhi valósággal fuldoklik a szmogtól. A nagyvárosok között légszennyezésben világelső.

Négyszer vett drágakövek

Indiában egy maffiózó, Izraelben pedig a kínai–amerikai kereskedelmi vita, illetve a hongkongi zavargások döntötték be az évi 72 milliárd dolláros bizniszt.

Stabil az indiai-kínai viszony

Stabil az indiai-kínai viszony, a keletkező nézeteltéréseket megfontoltan kezeli a két ország, és nem engedik, hogy a viták elfajuljanak – állapította meg Narendra Modi indiai kormányfő és Hszi Csin-ping kínai elnök az indiai Mámallapuramban tartott szombati találkozójukon.

A kormánypárt fölényesen nyert az indiai parlamenti választásokon

Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista pártja, az Indiai Néppárt (Bháratíja Dzsanata Párt, BJP) nyerte nagy fölénnyel az indiai parlamenti választásokat, a pártnak 303 képviselője lesz az 542 fős törvényhozásban a pénteken közzétett végeredmény szerint.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …