Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Modi: A honfitársaimnak tartozom elszámolással, nem az USA-nak

Az indiai miniszterelnök az orosz olaj importjáról beszélt egy interjúban.

2024. 05. 25. 14:31
Prime Minister Narendra Modi Inaugurates Developmental Projects
India's Prime Minister, Narendra Modi, is attending the inauguration and foundation stone laying ceremony of multiple developmental projects at the Maulana Azad Stadium in Jammu, India, on February 20, 2024. (Photo by Firdous Nazir/Eyepix Group/NurPhoto) (Photo by Eyepix / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Narendra Modi indiai miniszterelnök csütörtökön egy televíziós interjúban beszélt arról, hogy 2014-es hatalomra kerülése óta hogyan erősítette meg az ország külpolitikáját. Modi elmondta, hogy gyakran kérdezik tőle, miért vásárol India nyersolajat Oroszországtól az ukrajnai háború kitörése után.

Gyakran kérdezik tőlem, hogy India hogyan vásárolhat nyersolajat Oroszországtól, és hogyan veszélyeztetheti Újdelhi és Washington kapcsolatát. Azt válaszoltam, hogy 1,4 milliárd indiai honfitársamnak tartozom elszámolással. Ha valakit boldoggá akarok tenni, akkor azok a honfitársaim, nem pedig az USA 

– fogalmazott.

Modi hangsúlyozta, hogy India ott fog olajat vásárolni, ahol az érdekeinek megfelel. 

Ezt a külpolitikai irányvonalat követtem, és ezzel megmentettem az országomat az egekbe szökő áraktól és az inflációtól 

– tette hozzá Modi.

Mint ismert az orosz–ukrán háború kitörése után az Egyesült Államok és az Európai Unió szankciókat vezetett be az orosz olajra. India nyersolajimportja Oroszországból ezzel párhuzamosan meredeken megnőtt. 

Borítókép: Narendra Modi, India miniszterelnöke (Fotó: NurPhoto / AFP / Firdous Nazir)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.