Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 21., szombat, Máté, Mirella napja

Címke: nato

991 cikk 1/100 oldal

Európa fizet Trump helyett?

Mark Esper amerikai védelmi miniszter azt szeretné, ha Washington európai NATO-szövetségesei is finanszíroznák a katonai projekteket a saját hazájukban.

A szíriai befolyás a tét

A számos dzsihadista lázadócsoport által ellenőrzött északnyugat-szíriai Idlíb tartományban fokozódó feszültségről tárgyalt Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök Moszkvában.

Nem trendi a fegyveres szolgálat

Az újjáépülő, ütőképes magyar védelmi erő másik stratégiai eleme a humán háttér biztosítása. Amióta 2004-ben megszűnt a kötelező sorkatonai szolgálat, az utánpótlás kulcskérdéssé vált.

NATO-főtitkár: A szövetség aggodalmát fejezi ki a Arab-öböl bejáratánál kialakult helyzet miatt

A NATO-hoz nem érkezett hivatalos megkeresés, hogy működjön közre a Perzsa(Arab)-öböl bejáratánál fekvő Hormuzi-szoros kereskedelmi forgalmának biztosításában, de aggodalmát fejezi ki a térségben kialakult helyzet miatt – közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, miután megbeszélést folytatott Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszterrel szerdán.

Kovács Zoltán: Washington számíthat Magyarországra

Az államtitkár arra reagált, hogy egy korábbi budapesti amerikai nagykövet a Newsmax híroldalon előzőleg mint „egykori szövetségesként” és „kétes hírűvé” vált államként jellemezte Magyarországot.

Fél lábbal Nyugaton

Egyes szakértők nem tartják kizártnak, hogy az orosz légvédelmi rendszer megvétele miatt a törököknek menniük kell a NATO-ból.

A NATO-célra törekvést ígérte eskütételén AKK

– Megbízható szövetségesek vagyunk. Tudjuk, hogy az asztal melyik oldalán foglalunk helyet – mondta Annegret Kramp-Karrenbauer, aki tegnap tette le védelmi miniszteri esküjét.
991 cikk 1/100 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.