Keresés
Magyar Nemzet
2020. június 5., péntek, Fatime napja
HÍR TV – Publi Cafe:Káoszt szítva verik meg Trumpot

Címke: Nemzeti Pedagógus Kar

13 cikk 1/2 oldal

A tanterv nem egyfajta diktátum

Szakértői forrásunk szerint sok pedagógus szó szerint akarja megtanítani a tanterv tartalmát, miközben a szabályozás valójában csak iránymutatás, és korántsem diktátum.

Növeli a szakmai autonómiát a NAT

Köznevelési szakértők szerint minden eddiginél több lehetőséget kapnak a pedagógusok, hogy saját elképzeléseiket megvalósítsák az órákon, az új Nemzeti alaptanterv (NAT) ugyanis bővíti a tanárok lehetőségeit.

A diákok aktív részvételére épít a NAT

A tanulók aktivitását és a párban vagy csoportban végzett felfedező ismeretszerzést is előtérbe helyezi a korszerűsített alaptanterv, ezt a törekvést pedig a Nemzeti Pedagógus Kar vezetője is elismeri.

Átalakulhat az iskolai önkéntesség

Egy friss jelentés szerint a feladatot ugyan elvégzik a diákok, ám ez olykor kimerül az iskolai rendezvényeken való segédkezésben, így az önkéntesség valódi élménye elmarad.

Sok etikai eljárás indul a tanárok körében

A Nemzeti Pedagógus Kar Országos Etikai Bizottságának elnöke szerint mára a tanárok ismerik és használják a normagyűjteményt, aminek egyik következménye az, hogy több etikai eljárás indul.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …